Осем месеца след началото на войната в Украйна, президентът Володимир Зеленски повече

...
Осем месеца след началото на войната в Украйна, президентът Володимир Зеленски повече
Коментари Харесай

Бивш говорител на Зеленски: На видеообръщенията си той не е в роля

Осем месеца след началото на войната в Украйна, президентът Володимир Зеленски повече от всеки път се е утвърдил като символ на украинската контраатака. За доста малко време той трябваше тотално да промени облика си от комедиант в този на политически водач. Зеленски е лицето на съпротивата на украинците и тяхната битка за суверенитет, само че зад образа му стои екип от хора, които му оказват помощ да построи облика си на обединител на нацията. Част от този екип е била Юлия Мендел – публицист, политически консултант и някогашен представител на Зеленски в интервала 2019–2021 година. Тя ни разкрива какво е да работиш за индивида, опълчил се на Путин.

 
Да работиш за президента Зеленски беше доста вълнуващо и доста изморително. Аз осъзнавах, че работя за доста сериозен човек, който в действителност е доста друг от облика на комедиант, който имаше до този миг. Той е доста надарен артист, само че и доста надарен водач. Аз съм сигурна, че всеки украинец му е признателен, че остана в родината си макар пряката заплаха за живота му и този на неговото семейство. Именно това, съгласно мен, способства доста за това, че Украйна към момента е самостоятелна страна.
Юлия Мендел

Една от най-трудните задания при започване на президентския мандат на Зеленски е смяната на метода, по който украинските жители го възприемат.

 
Много хора го подценяваха, тъй като комедийният му облик беше в действителност супер известен. Но мнозина забравят, че той има юридическо обучение и в последна сметка е построил доста сполучлив бизнес в някогашна руска република. Сигурна съм, че българските жители осъзнават, че това е нещо доста мъчно за реализиране, особено предвид факта, че Русия по всевъзможен метод се опитваше да завладее украинския шоу бизнес и средствата за всеобщо осведомление.
Юлия Мендел

Оказва се дори че постоянно хуморът оказва помощ в политиката.

„ Той употребява хумора като средство, което да му помогне да лавира в избрани обстановки, само че това по-лековато държание на моменти не трансформира обстоятелството, че той усеща голяма отговорност за всичко, което се случва в страната “, показва Мендел.

В запазена марка на украинския президент се трансфораха неговите видео обръщения. В тях той насочва доста точни, ясни, а от време на време и нападателни послания към света и украинския народ. Според Юлия Мендел тези обръщения изиграват доста по-важна роля, в сравнение с видимо наподобява.

 
Важно е да кажем, че в тези видео обръщения той не играе роля. Нека ви обясня – при започване на този спор Украйна беше в позиция, в която всичко се разпадаше към нас. Самото ни битие беше под действителна опасност. Володимир Зеленски започна да се обръща към украинските жители и света, тъй като счете, че е належащо да го направи. А не тъй като е имало потребност да играе някаква роля. Той изцяло промени имиджа си. Спря да носи костюм, спря да носи вратовръзка, даже спря да се бръсне. Това беше миг, в който той нямаше време даже да спи, какво остава да се грижи за себе си. И методът, по който наподобява и по който се обръща към нацията, това е най-естественият метод, имайки поради обстановката.
Юлия Мендел

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР